Wie ben ik

Hey!

Patrick van GervenIk ben Patrick van Gerven, geboren in 1968 te Eindhoven.
Als 10-jarige ben ik begonnen met het spelen van akoestische gitaar en ben vrij snel daarna ook begonnen met het spelen van elektrische gitaar. Toen ik eindelijk ‘mocht’, ben ik klassieke muziek en lichte muziek gaan studeren aan het Conservatorium te Tilburg en heb voor beide opleidingen
mijn diploma behaald. Hierna ben ik gaan lesgeven op meerdere muziekscholen als gitaardocent.

In de tussentijd heb ik erg veel opgetreden, en heb meerdere bekende artiesten mogen begeleiden. Deze artiesten zijn onder andere: Dana Winner, Bruce Bouton, Toni Willé, Ilse DeLange, Kathy Chiavola & Randy Howard, Joe Wright, Dan Tyack, José Carreras, Carlton Moody, Rob Crosby, Pam MacBeth, Gerard van Maasakkers, 
Gé Reinders, Steve Wariner, Albert West. Ook heb ik in meerdere bands gespeeld, zoals die van singer/songwriter JW Roy en Ruud Hermans.
Je bent vast wel bekend met singer/songwriter Chip Taylor (schreef Wild thing, Angel of the morning, oom van Angelina Jolie) ? En met Ilse Delange? Deze artiesten heb ik meerdere malen mogen begeleiden, dit was een mooie ervaring.
Ook ben ik in 2004 ben op tournee geweest met een van de allergrootste tenoren van deze tijd, José Carreras. Hier traden we meerdere malen op in verschillende landen.

Door deze artiesten te begeleiden, heb ik met meerdere muziekstijlen leren kennis maken. Hierdoor heb ik ervaring en interesse in de meest uiteenlopende stijlen, zoals rock, fusion, pop, jazz en country/bluegrass.

In de tussentijd heb ik mijn eigen ervaring gebruikt voor het schrijven en componeren van liedjes en heb lesboeken uitgegeven met daarin een eigen lesmethode voor zowel akoestische als elektrische gitaar. Momenteel ben ik werkzaam als gitaardocent bij Art4U Veldhoven, waar ik deze lesmethode met veel plezier gebruik!

Dankzij mijn opgedane ervaring waarbij ik kennis heb mogen maken met meerdere muziekstijlen, kan ik mij volledig aanpassen op wat jij, de leerling, wilt! Elke leerling is anders, elke muziekles zal op jou worden afgestemd.

Hieronder een filmpje waarin ik Ilse Delange begeleid:

Met Ilse Delange bij Club MTV